Redskapshallare

Emballage till återbruk

Ibland får vi frågor om vad man kan göra med träpallarna som pelletsen levereras på eller hur man återvinner plastsäckarna på bästa sett. Vi tycker verkligen att man kan använda vårt emballage till återbruk. Våra träpallar är helt obehandlade vilket är en stor fördel för att du skall slippa onödiga gifter och kemikalier. En enkel redskapsförvarning (som ni ser på bilden ovan) underlättar ordningen i förrådet.

Gör ett cykelställ av en pall genom att såga pallen på mitten, se bild, sätt de två delarna i vinkel. Gör den stabil genom att skruva ihop de två delarna. Måla gärna med någon fin färg för att pigga upp! För mer inspiration gå gärna in på pinterest där det finns många olika förslag på pyssel med emballage.
Träpallodling
Du kan förvandla en träpall till odlingslåda för fina blommor eller varför inte örter till sommarens grillning.
Plastpåsarna: Våra plastpåsar är 100% återvinningsbara och vill du inte pyssla något så sorterar du enkelt påsarna vid din närmsta återvinningsstation. Det finns det många saker du kan använda vår säck till, t.ex. kan man enkelt klippa sönder säcken och använda den som underlag vid målning eller när barnen pysslar.


Träpallarna är uppbyggda av plankor och klossar. Tar du isär träpallen så finns det oändliga användningsområden för de olika delarna. Här kan ni se ett pennställ gjort av en kloss från pallen.

Vi på Laxå Pellets är stolta över att jobba med bioenergi. Vi ser det som en stor fördel att vårt emballage kan användas till återbruk!
För att minska vårt avtryck på miljö tillverkas vår pellets enbart av restprodukter från närliggande hyvlerier och sågverk., läs gärna mer om vårt arbete här.

Dela: