Om Laxå Pellets

Laxå Pellets – över 15 år i branschen

Tillsammans har vi över 300 års kunskap och erfarenhet av hur spånprodukter ska hanteras. Vi vet hur man mixar gran- och tallspån för att ge en perfekt pellets!

Laxå Pellets bildades 2004 och är en av Sveriges större producenter av bränslepellets, med en tillverkningskapacitet på 95 000 ton/år. Denna volym räcker till uppvärmning av cirka 15 000 småhus, och motsvarar energimängden i drygt 45 000 kubikmeter villaolja. Vi tillverkar träpellets av restprodukter från sågverk i närområdet. Vår pellets innehåller bara komprimerat trä, helt utan tillsatser.

Laxå Pellets är ett fristående bolag som ägs till 100 % av Norrtull Energi AB, ett helägt dotterbolag till OK Ekonomisk Förening.

Hög kvalitet och fokus på kundservice

För oss är kundnöjdhet en viktig del av vår verksamhet – både när det gäller att producera pellets med hög kvalitet och vår kundservice.

Vår fabrik ligger i Röfors, ett litet samhälle i Laxå kommun i utkanten av Tivedsskogen. Här jobbar ett trettiotal anställda. Det geografiska läget ger oss närhet till större delen av Sveriges befolkning.

Ställ krav på din Pellets

Pellets ska vara tät, fast och solid. Då brinner den bättre och ger mindre aska.
Allt detta gör vi för att du ska få en så bra pellets som möjligt:

  • Vi använder alltid rent träspån, utan bark.
  • Vi förvarar granspån och tallspån åtskilda för att sedan skapa en perfekt blandning. Allt för att kunna erbjuda en pellets med de bästa egenskaperna.
  • Vi hanterar råvara och produkt i ett slutet system så att grus, damm och andra föroreningar inte kan tränga in.
  • Vi skickar vår pellets på oberoende tester varje månad för att kontrollera att kvaliteten är i toppklass.

Läs mer om vad som händer hos oss