Laxå Pellets transportbolag

Laxå Pellets transportörer

Vi på Laxå Pellets har valt att anlita transportbolag som kan leverera både bulk, pall och storsäck. Några av våra transportörer har egna truckar med sig på bilarna för att kunna lossa pallar och storsäckar hos Laxå Pellets kunder på ett bra och säkert sätt.

Älmestad Kvarn & Transport

Ett av Laxå Pellets transportbolag är Älmestad Kvarn & Transport som har sitt säte i Ulricehamn. Grundaren av företaget heter Ronny Bengtsson och han startade sin verksamhet redan 1980. Laxå Pellets har anlitat Älmestad sedan starten av pelletsfabriken 2004 för leveranser av pall och bulk till våra privatkunder och företag runt om i södra Sverige.

Idag har Älmestad 85 st fast inhyrda bilar av blandad typ från fristående åkerier och 19 egna bilar fördelat på 8 flakbilar och 11 bulkbilar. Älmestad kör till 100% med Euro 5 och Euro 6 bilar. Företaget har 58 anställda och kör 1,2 miljoner ton/år på våra vägar runt om i Sverige.  Åkeriet kör inte bara pellets från Laxå Pellets utan också lantbruksprodukter. Dom levererar b la även gödning och utsäde till vår och höstbruk.

Besök gärna deras hemsida för att läsa mer www.aktab.se

S-E Westerlunds Åkeri

Ett annat transportbolag som levererar Laxå Pellets produkter är S-E Westerlunds Åkeri i Enköping. Dom levererar med påhängstruck till alla Laxå Pellets privatkunder i t ex Närke, Stockholm, Dalarna och Gävleborg mm. Det senaste året har Westerlunds levererat ut ca 9000 ton Laxå Pellets till våra kunder.

Åkeriet ägs och drivs av Patrik Westerlund och hans söner Marcus och Tommy. Westerlunds Åkeri har i dag 23 anställda och 17 egna lastbilsekipage och har flera åkerier som kör på deras uppdrag. Westerlunds kör inte bara pellets utan även gräsmattor, jord och gipsskivor till olika företag i Sverige.

Företaget firar 55 år den 17 maj i år.

Besök gärna deras hemsida för att läsa mer www.westerlundsakeri.se

LN Transport

I södra delarna av vårt leveransområde är det LN Transport som sköter logistiken åt oss. Företaget grundades 1956 av Lennart Nilsson och sedan 1997 är det sönerna Håkan Nilsson & Jörgen Nilsson som driver företaget. I oktober 2008 bytte företaget namn från Lennart Nilssons Transport AB till LN Transport AB.

Huvudkontoret är beläget i Fleninge, utanför Helsingborg. På kontoret finns företagets ledning, transportledare, lastplanerare och ekonomiavdelningen. Anläggning är på cirka 25 000 kvm med ett inomhuslager på 3 500 kvm fördelat på två byggnader där de bland annat lagrar Laxå Pellets för att enkelt leverera ut till våra kunder.. De är även placerade i Åhus samt Falkenberg. LN Transport har cirka 45 egna fordon och 80 medarbetare.

Besök gärna deras hemsida www.lntab.se

Det här är bara tre stycken utav Laxå Pellets transportörer, vi anlitar även Dalafrakt, A.L.I Frakt och några till beroende på vilka kunder vi ska leverera till.

Fair Transport

Alla Laxå Pellets transportörer är anslutna till Fair Transport. Fair Transport handlar bland annat om att följa lagenliga krav vad gäller trafiksäkerhet, utsläpp och arbetsmiljö. Dessutom garanterar det även att åkeriföretaget öppet redovisar och tar ansvar för en ständig förbättring.

Det går att läsa mer om detta på www.fairtransport.se

Dela: