smidig hemleverans av pellets

Smidig hemleverans av pellets?

Avisering

Från samma dag du gör din beställning hos oss kan avisering om leverans ske. Det betyder att om transportbolaget väljer att komma redan imorgon, så ska Du vara beredd att ta emot pallarna redan då. Du behöver inte vara hemma för att ta emot din leverans.
Har Du markerat platsen för pellets tydligt? Då kommer pallarna med största sannolikhet också hamna där Du faktiskt vill ha de.
Tips på hur Du kan markera platsen kommer senare i denna text. Vi gör allt vi kan för att ge dig en smidig hemleverans av pellets.

1-2 dagar innan leverans får Du ett SMS från transportbolaget. I meddelandet får Du information om vilken dag de planerat att komma. Väljer Du vid beställning att transportbolaget ska ringa dig innan leverans så tillkommer en avgift. Svarar Du inte så kommer chauffören ändå ställa av pallarna på din adress. Då är det bra om du markerat platsen för pelletspallarna.

Du kan tyvärr inte få veta vilken tid på dagen de kommer, de har utkörningstider mellan kl 6-22 på vardagar.
Ibland händer det att transportbolaget väljer att köra ut även på helgen, det gör ingen skillnad för dig som kund.
Det datum som står i sms-aviseringen är det som gäller, oavsett om det visar sig vara en vardag eller helg.

Leveransen sker med hjälp av lastbil och truck för en smidig hemleverans av pellets.
Laxå Pellets använder engångspall som i nuläget tyvärr inte ingår i ett retursystem.

Ditt ansvar vid hemleverans av pellets på pall:

Det är lätt att tänka och tro att det bara finns en enda självklar plats för chauffören att ställa av pallarna Du köpt på…
Tänk gärna en gång till!
Hur tydligt är det för en annan person att förstå vart Du vill ha de placerade? Syns ditt pannrum? Har Du en kulvert till pannan? Brukar Du parkera bilen, båten eller husvagnen på särskilda ställen? Förvarar du din pellets i en annan byggnad, garage eller källare?

Ingen kan läsa dina tankar (vilket kanske är bra många gånger) men vill Du slippa bära säckar och behöva flytta pallar? Vårt råd är då att Du direkt vid beställning meddelar oss vart pallarna ska ställas och markerar platsen på lämpligt sätt för att få en smidig hemleverans av pellets.
På så sätt slipper Du också känna dig frustrerad och arg över att Du t. ex inte får ut motorcykeln ur förrådet, där chauffören annars kanske gissar att det är lämpligt att ställa pallarna framför.

Våra chaufförer gör sitt allra bästa för att vara tillmötesgående och placera pallarna på så smidigt och lättarbetat sätt för dig som kund, som det bara är möjligt. De har dock regler och inte minst tunga fordon att förhålla sig till. Det är inte bara din fina gräsmatta och bil på uppfarten de ska vara rädda om. De har också ett ansvar mot sin arbetsgivare, att lastbilen och trucken förblir oskadda och inte fastnar i en grusgång eller en gräsmatta, eller halkar av en sämre väg pga tjällossning.

Önskad leveransplats ska vara klar för leverans från beställningsdagen.

Framkomligheten till din fastighet måste vara god, eftersom leveransen sker med stora tunga lastbilar. Vägen måste vara minst 3,5 meter bred med fri höjd (alltså helt fritt från hängande grenar mm) 4,5 meter uppåt. Uppfarten ska under vintertid vara snöröjd och sandad. Vägen från lastbilen fram till platsen där pallarna ska stå, ska tåla tyngden av en truck och dina pallar.

Om chauffören bedömer att leveransplatsen inte är godkänd, ställs pallarna av på närmast lämplig plats. Chauffören ska vägra lossning om risk för skada eller olycka föreligger, gäller både kundens och transportbolagets egendom. Pelletspallarna ställs endast av utomhus.
För eventuell uppkommen skada vid övrig uppställning enligt Dina önskemål, så som i garage, förråd, på gräsmatta eller liknande, ansvarar Du som kund. För sådan skada tar vi som leverantör inte något ansvar.

Pellets har en hög uppsugningsförmåga. Fuktig miljö orsakar sönderfall av produkten.
Fukt finns också i marken, därför är det viktigt att tänka även på underlaget vid placering av pallarna. T. ex är en gräsmatta inget vi rekommenderar. Se till att luftspalten som naturligt finns under pallen är fri.

Ändring av leveransdag

Om Du som kund väljer att avstå leverans den planerade dagen du blivit aviserad, så kommer det tillkomma en kostnad och nya leveransdagar planeras. Specifika dagar eller tider är inte valbart.

Alla önskemål kring din pelletsleverans ska meddelas direkt vid beställning. Ändringar i efterhand kan inte garanteras gå att lösa.
I vår webbshop finns en ruta för leveransinformation i kassan, använd gärna den för info om framkomlighet/placering av pallar.
Du har ett eget ansvar att kolla så leveransadressen är korrekt och att eventuell notering står med direkt vid beställning.

Våra leveransvillkor hittar Du längst ner på vår hemsida, om Du känner dig osäker på vad som gäller. Eller ring vår kundtjänst vid frågor angående din beställning.

Vi försöker självklart göra allt vi kan för att du som kund ska få en smidig leverans – det underlättar om Du kan hjälpa oss med att markera platsen hemma hos dig på ett tydligt sätt.

smidig hemleverans av pellets

kj

TIPS PÅ SÄTT ATT MARKERA PALLPLATSEN:

Längst ner på vår hemsida finns en pdf-fil med en parkeringsskylt för pellets, den kan man skriva ut och gärna stoppa i en plastficka/laminera eller dylikt.
Häfta fast den på en pinne eller t.ex en tom pall som du ställer fram innan leverans.
Är Du kund hos oss är det inga problem att ringa/mejla oss så postar vi en laminerad skylt till dig om Du behöver!

Ta en tom pelletssäck och fäst på lämplig plats synlig för chauffören.

Skriv en egen skylt på kartong/träskiva med den info Du behöver framföra.

Chauffören ska inte behöva gå runt på din gård/tomt för att leta efter din markering. Den ska sitta väl synlig.
Fundera också på om din markering kan uppfattas helt motsatt? T.ex som att ”här ställer vi absolut ingenting” eller att ”här pysslar vi med trädgårdsarbete”?

Som Du förstår rekommenderar vi inte att rita markeringar i snö, inte heller att sätta upp papperslappar när det regnar/snöar.
Våra chaufförer flyttar inte heller runt dina andra grejer på tomten för att komma fram dit Du önskar.

Hjälp gärna våra chaufförer att förstå vart Du helst vill ha pallarna placerade för att få en smidig hemleverans av pellets..
Markera platsen tydligt – så är chansen större att Du får en smidig leverans, sparar på din rygg och blir nöjd.👍😀

Dela: