pellets i pizzaugn?

Sommaren är här, pellets i pizzaugn?

Sommaren är äntligen här! Snart är det semester och pizza till lunch kanske?

Vi har den senaste tiden fått många frågor om de härliga nya pizzaugnarna som man eldar med pellets i. Kan man ha Laxå Pellets i sin pizzaugn? Vi skulle säga att det går utmärkt! Vår pellets är inte certifierad för matlagning men eftersom den är tillverkad på endast gran- och tall-spån och är en ren naturprodukt så går det bra att använda den i pizzaugnen. Vill du läsa mer om pellets i pizzaugn, tryck här!

Öppettider kundtjänst

Kundtjänsts öppettider under sommaren är 08.00-15.00 alla vardagar.

I år kommer Laxå Pellets kundtjänst vara helt stängd vecka 29 och 30. Du kan som vanligt lägga in din pelletsbeställning på vår hemsida men vi kommer behandla alla order först måndag vecka 31. Därav kommer leveranstiden vara längre under den här perioden. Alla order som inkommit under vecka 29-30 får leveransintervall från måndag vecka 31 och tio arbetsdagar framåt. Hoppas att ni kan ha överseende med detta.

Ljuvligt recept på pizza:

  • Jäst 50 g
  • Ljummet vatten 5 dl
  • Flytande smör ½ dl
  • Vetemjöl 13 dl
  • Salt 2 tsk

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Blanda i resten av ingredienserna och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa i 40 minuter.

Vi vill tipsa om att byta ut den klassiska tomatsåsen till en ”vit-sås”.

Blanda ihop:

250 gram Ricotta

100 gram färskost vitlök

1 dl riven parmesan

1 klyfta pressad vitlök

Bred ut den vita såsen på pizzan. Toppa gärna med färska champinjoner och lufttorkad skinka. Grädda pizzan längst ned i ugnen (225 grader) i ca 15 minuter.

När pizzan är färdig så lägg på lite ruccola.

Smaklig måltid!

Härliga sommarhälsningar från oss på Laxå Pellets

Dela: