Billigt hästströ

Billigt hästströ?

Letar du efter billigt hästströ? Kommer det bli brist på halm? Vilket hästströ är det mest prisvärda?

Vi förstår att frågorna kan vara många och det kan vara svårt att leta reda på alla svar. I den här artikeln ska vi försöka svara på några av de vanligaste frågorna.

Välja det billigaste hästströt

 Att välja strö till sin häst är mycket individuellt. Alla hästar är olika och som hästägare föredrar man olika produkter. Oavsett om du föredrar permanent bädd till hästen eller byter ut allt i boxen vid mockning så förstår vi att de flesta letar efter ett billigt hästströ. Att lägga alla pengar på golvet i sitt stall vill troligen ingen!

Det finns många olika sorters strö att välja mellan, så som kutterspån, torv, halmpellets, halm eller spånpellets. Det är svårt att säga att en specifik lösning är det rätta, det beror så klart på många olika saker.

Allergi hos häst

För att undvika damm i ett stall är valet av stallströ mycket viktigt. Vi har upplevt att många hästägare hör av sig till oss och har en häst som är känslig för damm och undrar om just vår ströpellets är bra för deras häst. Svaret är JA, Ströpellets från Laxå Pellets är ett bra val för dig med känslig häst. Vi har två förslag hur du på enklaste sättet gör en bädd av vår pellets, läs mer här.

Vid tillverkningen av pelletsen så pressas spånet ihop med hjälp av värme och blir till pellets. När den uppvärmningen sker så blir pelletsen naturligt antiseptisk och fri från mögel och bakterier, detta är ännu en fördel för dig som har en känslig häst!

Blir det halmbrist?

Vi har fått tydliga indikationer på att det tyvärr kommer bli brist på halm, då först torkan ställde till det i stora delar av landet och sen kom regnkaoset. Det betyder att halmen kommer bli dyrare och svår att få tag i. Har du enbart halm idag i stallet så bör du snarast se över hur tillgången för just dig kommer se ut i vinter.

Gödselstacken

Något som också är viktigt att tänka på när du väljer vilket strö du ska använda är gödselstacken, vart gör ni av med just eran gödselstack? Tar en bonde emot den så behöver ni komma överens om vad gödselstacken får innehålla. Det är viktigt att du har koll på reglerna kring gödselstack i din kommun, läs gärna mer här.

EuroHorse 2024

Den 22-25 februari 2024 går EuroHorse av stapeln och vi kommer hänga i vår monter i mässhallen. Vi kommer bland annat ha roliga tävlingar och såklart ett bra mäss-pris! Passa på, kom till oss i monter B02:33 för att säga hej och fynda billigt hästströ!

Dela: