Mocka snabbt och enkelt med Laxå Ströpellets

Mocka snabbt och enkelt med Laxå Ströpellets

Letar du efter en lättmockad, ljus och helt naturlig ströpellets till din häst? Då har du kommit rätt! Stallpelletsen kommer bilda ett kompakt, men mjukt och stillaliggande underlag, en så kallad spånbädd.

En helt ny bädd:

Förslag 1:

Töm ut pelletsen i den tomma boxen tills golvet är täckt. Första gången du ska använda vår ströpellets så behöver du ca 8-10 säckar för en box på 10 m3, Lura dig inte av att det förmodligen kommer att se ut som för lite, det kommer att växa senare när du har vattnat. Vattna sedan din pellets med ca 5-10 liter vatten per säck. Det är en fördel att vattna med ljummet vatten då pelletsen löser upp sig fortare men det går lika bra med kallt vatten!

Låt sedan pelletsen lösa upp sig och se hur volymen ökar. Visste du att pelletsen ökar sju gånger sin egen vikt? När det sedan svällt upp kan du kratta runt lite i boxen för att få en jämt yta, nu är det dags att ta in hästen!

Förslag 2:

Lägg 8-10 säckar i den tomma boxen och gör ett längsgående snitt i påsarna. Vattna 5-10 liter i varje säck. När pelletsen svällt drar du bort påsarna och krattar ut spånet.

  • Vid behov kan man vattna på lite mer klimatet är varmt och torrt. Eller lite mindre om det är fuktigt i stallet.
  • En vattnad bädd är inte mättad. Spån har en fukthalt på ca 50%, pelletsen har en fukthalt på 8% och när det vattnats är fukthalten ungefär 30%, alltså fortfarande lägre än vanligt spån.
  • Normal åtgång är 1-2 säckar per vecka beroende på hur stor box, hur mycket den vistas inne och hur renlig hästen är.
  • Vår pellets pressas ihop med hjälp av värme och är därmed naturligt antiseptiska och fria från mögel och bakterier. De är ett säkert val som skapar en hälsosam miljö för alla hästar i stallet.
  • Vår pellets innehåller naturlig kåda och oljor som förebygger ammoniak och bibehåller en behaglig lukt i stallet.
Dela: