Använda stallpellets som strö

Därför borde du använda stallpellets som strö

Hur du hanterar strövalet för dina hästar kan ha en stor inverkan på deras hälsa. Eftersom att valet av strömaterial kan påverka luftkvaliteten i stallet är det inte alls konstigt om du oroar dig för att ta fel beslut. I vissa fall kan fel val av strö dessutom orsaka allergiska reaktioner eller ögonirritationer hos hästarna. Ihop med andra faktorer som förvaring, hantering och utseende blir det ett viktigt val för ditt stall. Nu behöver du inte leta längre. I den här artikeln ska vi ta en närmare titt på varför stallpellets är ett populärt alternativ bland hästägare – och varför du borde använda stallpellets som strö!

Nyckeln till en ren och säker stallmiljö

Att ha hästar i sitt stall innebär inte bara ansvar för djurens hälsa och välbefinnande, utan också att ha en säker och bekväm stallmiljö. Ett viktigt beslut som stallägare måste fatta är vilket strömaterial som ska användas i boxarna. Det finns många olika alternativ att välja mellan, såsom halm, spån, torv, och stallpellets. Det är viktigt att ta informerade beslut om vilket strö som är bäst för dina hästar, din ekonomi, dina förvaringsmöjligheter, och andra faktorer som påverkar hanteringen av din hästanläggning.

Att inte undersöka olika alternativ kan leda till problem med hälsan och säkerheten för hästarna, högre kostnader och svårigheter med förvaring och hantering av strömaterial. Vissa strömaterial kan till exempel orsaka allergiska reaktioner, andningsbesvär eller ögonirritationer hos hästarna, vilket kan leda till hälsoproblem och försämra deras prestationer. Andra strömaterial kan vara svåra att hantera, kräva mycket utrymme för förvaring – och spilla ned hela din stallgång, gång på gång…

Fördelarna med att använda stallpellets som strö

Stallpellets är ett populärt alternativ när det gäller strö. Vår pellets är tillverkad av pressat spån av gran och tall, och pressas ihop med hjälp av värme. Därmed är den naturligt antiseptisk och fri från mögel och bakterier. Alltså, en helt och hållet en ren naturprodukt. De är också lätta att hantera och förvara, vilket gör dem till ett populärt val bland hästägare. De små säckarna kan du slänga över axeln när det är dags för påfyllning, istället för att krångla och kämpa med en kärra och spilld halm, spån eller torv över din nysopade stallgång. Här är några av de främsta fördelarna med stallpellets som strö:

Stallpellets dammar minimalt

Ett av de främsta problemen med många andra strömaterial är damm. Dammet från strö kan orsaka hälsoproblem för både hästar och människor som hanterar det. Stallpellets är dock konstruerade för att damma minimalt och skapa en trivsam och säker stallmiljö. Det har faktiskt visat sig vara en skänk från ovan för många hästar med dammallergier. Något som gör att använda stallpellets som strö faktiskt är det enda alternativet för vissa hästägare med känsliga hästar.

Stallpellets minskar mängden avfall

En annan fördel med att använda stallpellets som strö är att det skapar mindre avfall än traditionella strömaterial. Det beror på att stallpellets suger upp fukt och urin och förvandlar det till små klumpar som enkelt kan rensas ut. Detta innebär att du behöver byta strömaterial mer sällan, vilket i sin tur minskar kostnaderna och besväret med hantering och förvaring.

Stallpellets är lätt att hantera och förvara

Stallpellets är lätt att hantera och förvara, vilket gör det till ett praktiskt alternativ för hästanläggningar av alla storlekar. Pelletsen levereras i säckar på ca 16kg, som är lätta att hantera och ta till boxarna. Dessutom tar pelletsen upp mindre utrymme för förvaring än många andra strömaterial. Den är alltså väldigt effektiv när det gäller yta och hantering.

Stallpellets är ekonomiskt

Utöver det faktum att stallpellets skapar mindre avfall och behöver bytas ut mindre ofta, så kan det också minska kostnaderna för städning och underhåll av stallen. Eftersom stallpellets är en torr, komprimerad och väl förpackad produkt, kan det minska behovet av att sopa och kratta i stallet. Dessa faktorer tillsammans kan göra användningen av stallpellets som strö till ett ekonomiskt alternativ för storstall jämfört med andra strömaterial. Något som kan ge hästägare och hästskötare mer tid och pengar att fokusera på att ta hand om sina hästar.

Stallpellets är miljövänligt

När det gäller stallströ finns det många faktorer att ta hänsyn till, inklusive miljöpåverkan och kostnader. Stallpellets är ett miljövänligt alternativ eftersom de är gjorda av sågspån, biologiskt nedbrytbart material. Dessutom producerar ströpellets mindre avfall än traditionellt strö, tack vare sin nästan kattsand-liknande uppsugningsförmåga, något som underlättar något enormt när det gäller att undvika slöseri när du mockar.

Stallpellets ser trevligt och fräscht ut i boxen

En annan fördel med att använda stallpellets som strö är att det ger stallet ett rent och snyggt utseende. Det är ett torrt och komprimerat material som ger en enhetlig ljus och fräsch yta, som ser välorganiserad ut. Därmed blir det inte bara lättare att rengöra stallet, men också att hålla det prydligt och välkomnande för besökare och andra hästägare.

Ta kontroll över din stallmiljö

Att välja rätt strö för dina hästar är ett av de viktiga besluten du tar som hästägare. Valet av strö kan påverka hästarnas hälsa och välbefinnande såväl som att påverka bekvämligheten i stallmiljön. Att använda stallpellets som strö är ett populärt och praktiskt alternativ till traditionella strömaterial. Faktiskt såväl i häststall som till andra lantbruksdjur. Det är en ren naturprodukt och dammar minimalt, minskar mängden avfall och är lätt att hantera och förvara. Dessutom kan det förbättra hästarnas hälsa genom att minska det damm som kan orsaka allergiska reaktioner och andningsbesvär. Stallpellets är alltså ett utmärkt val för hästägare som vill ha en bekväm och säker stallmiljö för sina hästar!

Nyfiken på mer om stallpellets? Läs mer om pris, leverans och förvaring här!

Dela: