Pelletstillgång

Pelletstillgång, priser och äntligen snart vår!

Hejsan, hoppas ni känner liksom vi på Laxå Pellets att: Äntligen är det snart vår!
Vi förstår att den här vintern har inneburit många funderingar kring pelletstillgång, priser och säkert många andra tankar. Vår förhoppning är att ni som kund till oss har fått tillräcklig information för att kunna hantera den värsta krisen. Tillsammans blickar vi nu framåt!

Pelletspriser

Tack vare att bl. a råvarupriserna stabiliserar sig något, (det har varit brist på spån i Sverige), har vi kunnat sänka vårt pelletspris något efter hösten och vinterns kraftökningar. Vi vet att det varit en kämpig höst och vinter för många, både ekonomiskt och vad gäller möjligheten att få den pellets man behöver levererad. Tyvärr har vi inte något facit på hur priserna kommer vara framöver.
Vi håller oss ständigt uppdaterade om hur marknaden ser ut och följer prisutvecklingen noga. Därför kan vi lova att vi gör allt i vår makt för att priserna ska kunna hitta ett nytt normalt prisläge. Det kommer ju sannolikt inte återgå till de tidigare mycket låga priser som varit, men det borde stabilisera sig, så snart andra priser som rör t. ex drivmedel, elförbrukning, råvara mm också hittar ett nytt normalläge.

Många hör av sig till oss med uppfattningen att ”ni kommer ju få stora pengar genom elstödet – sänk priserna nu”, ”ni skyller priserna på kriget i Ukraina – det kan väl inte påverka så mycket” osv.
Nej, vi skyller inte på något krig, vi sätter priser utifrån de utgifter och kostnader vårt företag har nu. Det är alltid föränderligt.
Precis som alla andra, både privatpersoner och företag, behöver vi anpassa oss till de räkningar vi får och se till att kunna betala de. Går inte det måste vi göra en förändring där vi kan.
Vad gäller elstöd så är det företaget som står på abonnemanget som får pengarna, vi hyr våra lokaler och betalar el efter förbrukning, men det är inte vårt abonnemang. Vi har därför inte rätt till några pengar enligt det som sagts hittills. Inte kan du själv betala dina räkningar med pengar du inte fått än, eller kanske aldrig får?

Pelletstillgång

Pelletstillgången kommer även den stabilisera sig. Hela säsongen har vi tillverkat och levererat pellets. Under hösten 2022 minimerade vi risken för bunkring genom att begränsa större beställningar. Vi ville försöka se till att alla våra kunder fick den pellets de behöver, när det var som kallast. Vi tog också emot nya kunder som desperat letade leverantör av pellets. Flera andra leverantörer hade mycket svårt, eller ingen möjlighet alls, att leverera pellets till sina kunder.

Nu när risken för bunkring minskat så får du återigen beställa det antal du önskar från oss. Det har självklart varit många frågor om priser och många som har funderat på att byta värmesystem. Vi har inte svaren på alla frågor men vi försöker hjälpa till så mycket vi kan. Det finns artiklar på vår hemsida där vi försöker svara på några av era vanligaste frågor, läs gärna här. Hittar ni inte informationen ni önskar så är ni såklart alltid välkomna att ringa oss på kundtjänst. Vi gör alltid vårt bästa för att hitta svaren på era frågor.

Eurohorse 2023

Vi tillverkar och säljer även ströpellets till djurhållning. För sjätte gången stod vi i vår monter på Eurohorse-mässan under Gothenburg Horseshow. Under mässan visade vi upp och informerade om våra produkter. Totalt besökte 76 317 personer mässan i år, det är rekord! Vi är oerhört glada av att så många besökte oss i vår monter och var intresserade av vår ströpellets, tack!! Stort grattis också till er som hade turen att vinna i våra tävlingar under mässan. Håll gärna utkik på vår Facebook och Instagram under våren då det kan dyka upp fler tävlingar.

Vi önskar er alla en riktigt fin vår!

Dela: